Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo Pandion Bertone Concept

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    дизайнът МОЖЕ и да бъде самоцел
    Вярно е, че може - наблюдаваме резултати от такъв дизайн нявсякъде около нас. Тва балюстрадки, тва арчици, тва сферични надстройчици на бизнес сгради... (да дам малко по-общ пример).

Много са ни различни изходните позиции и тва обезсмисля дискусията по детайлите май.
    Last edited by bass; d.m.y г., 15:48.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
      Много са ни различни изходните позиции и тва обезсмиля дискусията по детайлите май.
      явно

само да вметна нещо - и фаровете на твойта 155 са безсмислено детайлизирани с излишни чупки и т.н.

логиката, която следваш се осланя на това да не се "прекалява"... ако правилно съм те разбрал... е... "прекаляването" е чисто субективно.

пък и може да са някаква еко-шитня а произвеждане на елетричество по някакъв магически начин, знаем ли ?
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

пък и може да са някаква еко-шитня а произвеждане на елетричество по някакъв магически начин, знаем ли ?
        Ако е тва, си зиам думите отведнъж Остава въпросът за кво са му тез грамадни кюнци, ако ще е еко, ма тва са издребнявания

Comment

На мен ми напомня за работите на една от най- известните архитектки в момента Заха Хадид. Тя разработва проектите си по подобен начин. На мен ми харесва като произведение на дизайна- интересн и иновативен подход. За сравнение една смимка.....
          Attached Files
          Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

...
            Last edited by pooh; d.m.y г., 12:27.

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
              Заха Хадид
              Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
              ...висшата мода...
              Идеалните паралели
              Супер атрактивни неща за зяпане по изложенията и почти никакъв шанс за ползване - предполагаемата функция е само формален повод за създаването им.

То леко неудобно в присъствието на архитект да давам подобни примери , но ето я Хадидката с концепция за правителствения център на Цариградско шосе. Красота, какво да се каже...
              Attached Files
              Last edited by bass; d.m.y г., 09:13.

Comment

та както каза концептуалното дърпа напред

не е нужно творението да е 100% приложимо, просто изследва възможности и идеи

иначе нямам нищо против да осъещствят идеята за правителствения комплекс, само ми се види, че много сенчесто ще бъде ;D ;D
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

иначе нямам нищо против да осъещствят идеята за правителствения комплекс, само ми се види, че много сенчесто ще бъде ;D ;D
                  Последната ти забележка е това, което ни сближава позициите Може и да не е сенчесто, а примерно да няма къде чиновниците да си трупат бумагите в тия криви пространства. Или да няма паркинг за гражданите в/около гмежта от сгради - все основни функции на обекта. Или кофражистите да почнат масово да се самоубиват. Но какво е един кофражист или чиновник пред полета на въображението

Между другото (обещавам последен офтопик), познатите, които ходиха на представянето на проектите, са останали изненадани от добрата градоустройствена обосновка на точно този.
                  Може пък и Бертоне да имат кво да кажат по въпроса с тенекийките отзад, но дотогаваа... са самоцелна финтифлюшка

Comment

Първоначално публикувано от bass
                    Тъй де, да се върнем към коментара за задницата на Пандиона на един от колегите по-горе, че ще ни пляскат за офтопик иначе
                    Да прощавайте за отклонението. Но я публикувах тази снимка, защото съм убеден, че всеки, който харесва Алфа Ромео се увлича от формата, дизайна и естетиката като цяло.

Comment

мен ме кефи!
                      и още 2 линк-а ))

http://www.hicomm.bg/bg/articles/hia...Romeo-Pandion/

http://rumors.automobilemag.com/6642...but/index.html
                      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

...
                        Last edited by pooh; d.m.y г., 12:20.

Comment

Страхотна е.......... Произведение на дизайна от най- висока класа..............

Comment

Малко са се уляли с тия врати, инак изглежда чудесно
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Малко са се уляли с тия врати, инак изглежда чудесно
                              Е все пак е концепция.... Нормално е да има и такива волности.... Сега като я гледам в детаили, интериора е добър но лично аз малко по различен го виждам. Но за сметка на това задницата, светлините, джантите са наистина уникални. Това е изключително новаторски подход в автомобилния дизайн, макар и концептуален.....

Comment

става
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X